Renunță la aceste 5 obiceiuri care îți pot ruina genele

Majoritatea dintre noi visăm la gene lungi, pigmentate și atrăgătoare, care să ne scoată ochii în evidență, însă o parte dintre vechile obiceiuri la care nu vrem să renunțăm ne pot împiedica din a ne apropia mai mult de acest vis realizabil. Iată 5 situații de evitat dacă vrei să ai gene sănătoase și atrăgătoare.

  1. Folosești excesiv ondulatorul de gene

Dacă te-ai decis să renunți la genele false, cel puțin pentru o scurtă perioadă, dar continui să folosești în exces make-up și accesorii pentru alungirea acestora, este timpul să iei o pauză pentru că vei ajunge să le deteriorezi. Ondulatoarele de gene pot face minuni, însă această mică unealtă care îți poate face ochii mai mari și mai strălucitori îți deteriorează genele dacă nu este folosită cu grijă. Strângeți ușor rădăcinile, mijlocul și vârfurile genelor, suficient pentru a crea un aspect proaspăt și sănătos.

  1. Folosești un rimel rezistent la apă

Acest tip de rimel ar trebui utilizat doar atunci când este absolut necesar. Mersul la plajă sau ziua nunții sunt două astfel de evenimente în care un rimel simplu nu ar putea face față cerințelor tale. Chiar și așa, nu face un obicei în a folosi acest tip de make-up pentru că îți poate deteriora genele. Mai exact, pentru a îndepărta machiajul și produse mai dure, este nevoie de un efort mai mare, proces extrem de nesănătos. Folosește un rimel rezistent la apă doar atunci când ai nevoie de el.

  1. Nu te demachiezi înainte de culcare

La sfârșitul unei zile pline de activități, oboseala te-ar putea împiedica să mergi baie și să-ți cureți tenul de impuritățile acumulate de-a lungul orelor. Să știi că nu ești singurul, cu toții am trecut prin asta! Însă dacă acest obicei persistă, ai putea spune că faci cea mai mare greșeală în ceea ce privește menținerea unui ten sănătos. Nu numai că dăunează pielii, dar poate fi o adevărată crimă împotriva genelor tale. Rimelul le poate face mai rigide și mai predispuse la rupere atunci când intră în contact cu așternuturile în timpul somnului.

  1. Folosești gene false neprofesionale

Dacă obișnuiești să folosești gene false de proastă calitate, să știi că lipiciul îți poate distruge rădăcinile sănătoase și sufocă miile de goluri, afectând foliculii de păr și împiedicându-i să crească. Într-adevăr, genele false produc rezultate impresionante care nu pot fi comparate cu utilizarea unui simplu rimel, însă trebuie să te asiguri că folosești produse de calitate superioară. Sunt perfecte dacă le folosești doar la ocazii speciale și nu vor deveni un obicei nelipsit. Nu uita, totodată, să utilizezi un aplicator de gene profesional.

  1. Bruschezi genele la curățare

Genele sunt extrem de delicate, motiv pentru care trebuie să aplici ușor rimelul și să-l îndepărtezi cu o și mai mare atenție. Avem tendința de a uita aceste lucruri și de a ne trata pielea cu superficialitate.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *