3 beneficii ale aminoacizilor pentru porumbei

Dacă îți dorești o adevărată echipă de campioni, trebuie să le asiguri porumbeilor un avantaj compus din aminoacizi meniți să le ofere puterea și energia necesară parcurgerii unor distanțe impresionante, fie că lansarea se face de pe teritoriul Romaniei sau al altor țări.

Pregătește-i cum trebuie de concurs prin administrarea de aminoacizi pentru porumbei și descoperă beneficiile acestora cu ajutorul celor de la Columbovet.ro. Mai jos vom enumera doar câteva din zecile de efecte pozitive pe care le au asupra corpului voiajorilor:

  1. Ajută la menținerea și creșterea musculaturii. Aminoacizii constituie 35% din masa musculară a porumbeilor, astfel, suplimentele au un efect anabolic asupra organismului. Ele cresc considerabil producția de proteine musculare, care, la rândul lor, stimulează dezvoltarea musculară, necesară curselor cu distanțe de sute de kilometri. Pe de altă parte, luptă împotriva distrugerii musculare și asigură elasticitatea de care au nevoie pectoralii pentru un zbor sigur și rapid. Aceste trei proprietăți cresc volumul muscular, ceea ce îmbunătățește cu mult mai mult performanța de zbor a porumbeilor.
  • Reducere starea de oboseală. Producerea de deșeuri în zbor duce la efectul de oboseală pe care porumbeii îl resimt în timpul efortului, dar acest efect funcționează exact ca la oameni, așadar nivelul de oboseală este controlat de către creier. Eliberarea compușilor chimici care semnalează osboseala în creier pot fi încetiniți cu ajutorul aminoacizilor, astfel încât, semnalul de epuizare se va da mult mai târziu, ceea ce va permite porumbelului să își continuie zborul pe o distanță mai mare și o durată mai lungă de timp.
  • Constituie o sursă suplimentară de energie. Corpul porumbelului are nevoie de nutrienți care să îi asigure nivelul optim de energie în timpul zborului și pentru aceasta, celulele musculare consumă o cantitate mare de carbohidrați, grăsimi și proteine. În cazul în care organismul nu are stocurile energetice pregătite, acesta va folosi o altă sursă de energie, ceea ce înseamnă că va arde proteinele musculare. Dacă porumbelul dispune de un număr mai mare de aminoacizi în mușchi, acesta poate fi utilizat ca sursă de energie și astfel, există un risc mai mic ca proteinele musculare proprii să fie utilizate. În acest fel, va exista mai puțină pierdere a țesutului muscular pe durata concursului.

Pentru a concluziona, putem sublinia faptul că aminoacizii joacă un rol important în alimentația voiajorilor tăi, mai ales dacă dorești să îi înscrii la cele mai dificile curse de nivel internațional. Aceștia îi pot ajuta să termine cu bine cursa, fără a avea parte de experiențe mai puțin favorabile, precum întinderi musculare, pierderi musculare sau chiar și abandonarea cursei.

Apelează la produsele la prețuri accesibile, oferite de magazinul online Columbovet.ro pentru a beneficia de avantajele suplimentelor de aminoacizi în corpul campionilor tăi.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *