Avantajele instalatiilor GPL

Desi poate este un combustibil mai putin popular in zilele noastre in ceea ce priveste alimentarea autoturismelor, gazul petrolier lichefiat (GPL) prezinta numeroase beneficii atat pentru tine cat si pentru mediu inconjurator. Acesta se obtine la un cost mai redus, spre deosebire de motorina sau benzina si reprezinta o optiune de viitor mai avantajoasa decat ai putea banui la prima vedere.

Montarea instalatiilor GPL vine cu nenumarate beneficii, de la economii considerabile, pana la o siguranta mai mare si o performanta vizibil crescuta. Prin intermediul companiei Rocar Sion Romania te poti bucura de servicii de instalare si intretinere ale sistemelor auto GPL, prezentate in detaliu pe pagina optiuneagpl.ro, avand parte de promptitudine, profesionalism si calitate.

Cum functioneaza GPL-ul?

GPL-ul consta intr-un amestec de propan si butan obtinut in timpul procesului tehnologic de prelucrare a benzinei si motorinei si este folosit drept combustibil alternativ, ecologic, cu precadere in domeniul auto. Deoarece acesta nu contine sulf, benzen sau alte substante care dauneaza sanatatii odata ajunse in aer, noxele emise in urma folosirii lui nu sunt la fel de periculoase si sunt de zeci de ori mai mici decat cele emise de carburantii obisnuiti.

Motoarele alimentate cu GPL sunt la fel de performante ca cele pe benzina sau diesel, dar consuma mai putin. Atunci cand gazul este injectat direct in camera de ardere, se vaporizeaza imediat si potenteaza racirea amestecului in timpul procesului de compresie. Astfel, ai parte de un motor mai performant si de emisii scazute.

Un ajutor financiar considerabil

In ultimii ani, cresterea preturilor la benzina si motorina au afectat economiile noastre de zi cu zi si ne-au pus de multe ori in situatia de a evita folosirea la drum lung a masinii, pentru a nu ne face o adevarata gaura in buget. Cu o instalatie GPL te poti bucura de confortul masinii tale oricand ai nevoie, deoarece pretul este unul mic, iar daca restul carburantilor au crescut cu aproape jumatate din valoarea lor initiala, GPL-ul a ramas constant, avand o crestere de cel mult 15% in decursul a mai bine de 5 ani.

Datorita arderii complete si a emisiilor scazute de noxe, acest combustibil ecologic nu uzeaza la fel de mult motorul, ci din contra, il protejeaza. Totodata nici uleiul de motor sau bujiile nu vor mai trebui schimbate foarte des, astfel incat reparatiile costisitoare ale masinii nu mai reprezinta o problema recurenta de viitor atunci cand iti planifici cheltuielile.

O schimbare de viitor 

Intra pe optiuneagpl.ro pentru a afla cum poti trece la o instalatie GPL, cum se monteaza si care sunt costurile de intretinerea ale acesteia. Treci pe GPL si fa o favoare mediului inconjurator, portofelului tau, dar cel mai important, sanatatii tale si a celor din jur.

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *