Beneficiile terapiei cu laser pentru pacienții clinicii MovKinetic

Terapia cu ultrasunete nu poate percepută de urechea uman, însă, totuși, vibrația lor poate avea un impact asupra corpului nostru. Terapia cu ultrasunete se bazează pe acest principiu, fiind vorba despre utilizarea vibrațiilor pe zona corpului care urmează să fie tratată.

De zeci de ani, kinetoterapie a folosit terapia cu ultrasunetele pentru a trata diverse patologii. Aparatele cu ultrasunete sunt din ce în ce mai vândute în România, pentru că au multe beneficii pentru tratarea în profunzime a problemelor musculare, articulare și a altor probleme. După cum sugerează și numele, aceste aparate folosesc ultrasunete. Astfel, puteți să aflați mai multe despre cum funcționează terapia cu ultrasunete.

Dacă ultrasunetele nu sunt perceptibile de ureche, acestea rămân o vibrație care poate avea impact asupra corpului nostru. Tratamentul cu ultrasunete se bazează pe acest principiu, fiind vorba de chestiune legată de a aduce vibrații într-un loc al corpului care trebuie tratat. Frecvența vibrațiilor este atât de mare încât generează efecte termice și mecanice. De asemenea, căldura produsă de frecvențe favorizează circulația sângelui și înmoaie țesuturile articulare.

În ceea ce privește efectele mecanice ale terapiei cu ultrasunete, moleculele se îndepărtează din poziția lor, ceea ce creează un ușor dezechilibru care produce micro-masaj, micro-luxații și micro-tăieri. Aceasta ajută la regenerarea țesuturilor și înmoaie fibrele tisulare pentru a trata contracțiile musculare.

Pe de altă parte, terapia cu ultrasunete are un efect termic. Frecarea cauzată de vibrații la molecule eliberează căldură. Aceasta ajută la schimburile intracelulare și în special fenomenul de cavitație. Totodată, constă în transformarea unui mediu lichid în gaz, care produce un efect de drenaj și îmbunătățește schimburile metabolice.

Tratamentul cu ultrasunete sau terapia cu ultrasunete este indicat pentru intervenții de fizioterapie de mai multe tipuri:

  • în entorse recente
  • în leziuni musculare, cum ar fi întinderi sau încordări
  • în patologii ale tendonului și tendinopatii
  • pentru dureri de articulații și cartilaje
  • pentru entezopatii
  • pentru hematoame
  • pentru tratarea aderențelor în caz de cicatrici după o intervenție chirurgicală sau un accident
  • boala Raynaud și sindromul Dupuytren

Terapia cu ultrasunete este utilizată pe scară largă în fizioterapie deoarece are multe avantaje pentru pacienți. La drept vorbind, are un triplu efect de defibroză, antiinflamator și analgezic care face posibilă acoperirea mai multor patologii.

Această metodă este eficientă în a contribui la bunăstarea pacienților după o lungă convalescență. Ameliorează durerile și tensiunea musculară, articulară și de piele. Acest lucru îmbunătățește considerabil calitatea vieții pacienților.

În plus, această intervenție nu este intruzivă deoarece folosește o sondă care transmite vibrațiile în mod localizat. Prin urmare, este departe de a fi o tehnică dureroasă. De foarte multe ori, senzațiile sunt aproape inexistente în timp ce beneficiile sunt considerabile.

Alegeți chiar acum un tratament de terapie cu ultrasunete la clinica MovKinetic și poți să îți remediezi ușor diverse probleme medicale.

Leave a Comment