Costurile tratamentului laser în cazul paradontozei

Dacă te afli în situația neplăcută în care paradontoza îți dă mari bătăi de cap, iar medicul stomatolog te-a avertizat că stadiul în care se află boala în cazul tău este destul de avansat, tratamentul cu laser poate reprezenta cea mai bună alegere pentru a încetini avansarea bolii și menținerea dinților funcționali o perioadă cât mai mare de timp. Deși este un tratament foarte eficient și cu efecte post-operatorii minime, tratamentul cu laser nu este chiar cel mai ieftin tratament în cazul paradontozei. Ȋn ceea ce urmează vom vedea care sunt aspectele legate de costuri de care trebuie să ții cont atunci când te gândești la un tratament paradontoza laser.

 

Tratament paradontoza laser

Tratamentul cu laser în cazul paradontozei este văzut ca fiind minim invaziv și este încadrat la categoria de tratament nechirurgical. Cu toate acestea, tratamentul cu laser este folosit ca alternativă la tratamentul chirurgical clasic, tratament care este de durată mai lungă și care aduce cu sine ceva mai multe efecte post-operatorii. Tratamentul cu laser folosește laser de mare precizie prin care sunt eliminate sursele de infecții la nivelul dinților și gingiilor, precum tartrul, iar ulterior ajunge să îndepărteze cu foarte mare precizie acele țesuturi paradontale care sunt afectate de infecții și care sunt bolnave. Datorită preciziei foarte mari, țesuturile sănătoase sunt păstrate, iar acest lucru face ca lipirea la loc a gingiei și a dinților să se facă mult mai repede. Datorită faptului că este o tehnică minim invazivă, tratamentul cu laser nu cauzează dureri sau sângerări post-operatorii, iar la nivel estetic este cea mai bună alegere, nelăsând cicatrici vizibile.

 

Ce implică costurile unui tratament paradontoza laser

Dacă în urma discuției cu medicul stomatolog ajungeți împreună la concluzia că tratamentul cu laser pentru tratarea paradontozei este cea mai indicată alegere, atunci trebuie să știi care sunt costurile implicate în acest tip de tratament. Ȋn primul rând vorbim de costurile din etapa de diagnostic în care se face consultația de către un medic specialist în parodontologie. Tot în această etapă de diagnostic este necesară efecturea unei radiografii panoramice și a unei tomografii pentru a stabili calitatea și cantitatea parodonțiului. Urmează apoi costurile cu măsurile preliminare intervenției, și anume reducerea plăcii bacteriene folosind laserul, efectuarea detartrajului sau eliminarea unor plombe vechi. Apoi vin costurile generate cu intervenția propriu-zisă, iar în acestă fază se adaugă costurile cu intervenția cu laser atât pe arcada de jos, cât și pe arcada de sus, dar și costurile cu folosirea unor substanțe care au rolul de a ajuta la regenerarea tisulară. Iar costurile finale sunt cele din faza de vindecare, costuri care implică reducerea plăcii bacteriene și biostimularea cu laser. Cam acestea sunt costurile cu un tratament paradontoza laser complet. Desigur, prețurile variază în funcție de clinica unde se efectuază aceste intervenții.

 

Avem convingerea că aceste informații îți vor fi utile în cazul în care ești interesat de un tratament paradontoza laser. Ȋn orice situație, decizia finală îți aparține, dar trebuie luată în urma consultării unui medic stomatolog sau a unui medic specialist în parodontologie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *