Barbatii fara par sunt considerati mai atragatori

Exista multe mituri si superstitii legate de sanatate, iar unul dintre acestea este legat de caderea parului la barbati si virilitatea acestora. Cu alte cuvinte, se considera ca barbatii cheli sunt mai masculini, insa la fel ca multe altele, acesta nu este decat un mit, astfel ca cercetatorii au demonstrat contrariul. Asadar, caderea parului este cauzata de nivelurile ridicate de testosteron, insa conform cercetarilor s-a constatat ca fenomenul este mult mai complex de atat si exista mai multe conditii care duc la favorizarea acestuia, incepand de la factorii genetici si pana la cei hormonali. Totusi, s-a constatat si ca barbatii cu niveluri mai scazute ale testosteronului pot sa se confrunte cu caderea parului, insa nu s-au descoperit factorii exacti care favorizeaza acest fenomen, astfel incat sa fie luate masurile adecvate, dar exista modalitati prin care se poate trata chelirea.

Cu alte cuvinte se poate considera ca chelia si caderea parului nu au legatura cu virilitatea pentru ca toate cercetarile legate de subiect duc catre acest raspuns. Mai mult, unele studii arata ca in majoritatea cazurilor, barbatii care se confrunta cu caderea parului prezinta chiar o calitate inferioara a spermei. In acelasi timp este important de stiut ca nivelul ridicat de testosteron favorizeaza cresterea parului facial, nu si cel al capului.

Cauze si factori de risc

Caderea parului reprezinta un fenomen complex care poate fi de mai multe tipuri, motiv pentru care este importanta gasirea cauzei, ceea ce se dovedeste a fi o sarcina destul de dificila. Asadar, parul se poate subtia ca rezultat al unor factori genetici si in urma imbatranirii si primele semne apar, de regula, in cazul celor trecuti de 30 de ani. Totusi, printre factori se numara si diferite boli, traume emotionale, dieta deficitara, schimbari hormonale, anemie, deficienta de fier si nu numai.

Cele mai multe persoane pierd intre 50 si 100 de fire de par in fiecare zi, iar atunci cand parul este spalat cifra poate sa creasca chiar si pana la 250 de fire zilnic, insa acesta nu este un motiv sa se evite spalatul, intrucat firele vor cadea oricum de la sine. Bineinteles, nimeni nu este dispus sa isi numere firele de pat, insa exista cateva modalitati simple prin care situatia poate fi monitorizata, iar femeile pot observa diferente dimineata cand se trezesc pentru ca pernele vor fi pline de par, dar si la pieptanat va ramane in urma mai mult par.

Asadar, chelia si caderea parului nu au legatura cu virilitatea contrar parerilor populare, iar cei mai multi barbati isi doresc sa combata fenomenul, motiv pentru care se recomanda apelarea la specialisti, pentru a nu fi urmate tratamente pe cont propriu intrucat de multe ori acestea pot chiar sa agraveze situatia, urmand a fi mai dificil de tratat problema.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *