Zboruri ieftine pe ruta Bucuresti – Salonic

 

Esti in cautare de zboruri ieftine catre Salonic? In Romania acesetea de regula pornesc de pe Aeroportul International Henri Coanda, aeroport aflat la aproximativ 16 kilometri de centrul Bucurestiului. Companiile aeriene ce se ocupa de aceasta ruta sunt: Aegean Airlines, Air Serbia si Tarom, insa numai cea din urma asigura zbor direct cu o durata de aproximativ 2 ore.

Daca va deplasati cu masina pana la aeroport o puteti parca la aeroport contra sumei de 50 de lei in pe zi primele 2 zile ,scazand la 30  de lei pe zi in urmatoarele 2 zile, si in cele din urma 15 lei zilnic din ziua 5 pana in ziua 30 de la parcarea autovehiculului, 30 de zile fiind perioada maxima in care va puteti lasa masina in parcarea aeroportului.

Zborurile către Salonic sunt deservite de Aeroportul Macedonia. Aeroportul Internaţional Macedonia dn Salonic se află la 15 km în sud-estul oraşului şi este al doilea aeroport ca mărime din Grecia după cel din Atena. Pentru a ajunge in oras puteti folosi autobuzul, care opreste in locurile importante din Salonic, puteti lua taxiul sau puteti chiar inchiria o masina daca cunoasteti imprejurimile si va puteti misca mai lejer astfel.

Orasul Salonic, asa cum sse infatiseaza astazi, este un oras in care noul se impleteste cu vechiul intr-un mod deosebit, care acapareaza vizitatorii sai. Istoria bogata a acestui oras a facut in prezent sa se regaseasca aici numeroase obiective turistice: situri arheologice, biserici si muzee. Simbolul orasului este Turnul Alb, cel care adaposteste Muzeul Bizantin situat chiar pe faleza. Agia Sofia se remarca usor prin asemanarea cu biserica cu acelasi nume din Istanbul. Biserica Sfantul Dumitru este un alt punct de atractie pentru turisti, fiind cea mai mare biserica de pe teritoriul Greciei, aici aflandu-se moastele Sfantului Dumitru, protectorul orasului. Un monument antic este Arcul lui Galeriu, construit in urma victoriei asupra persilor, in anul 304 d. Hr.

Orasul grec Salonic este mereu o destinatie speciala pentru vacanta,reusind sa isi impresioneze oaspetii indiferent de varsta, prin varietatea arhitecturala, peisaje superbe si oameni amabili.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *