Temperaturi ridicate din aprilie? Instalati aer conditionat!

Anul acesta temperaturile ridicate au inceput inca din luna aprilie, astfel ca locuitorii din cea mai mare parte a tarii vor avea parte de disconfort pana la finele lunii septembrie, cand valorile se vor mai potoli. Pana atunci, insa, multi se intreaba care este cel mai bun aer conditionat, iar ofertele sunt nelimitate. Cu toate acestea, este destul de dificil sa se aleaga niste aparate de aer conditionat EastShop, daca nu se cunosc cateva detalii despre domeniu.

Racirea

Cu siguranta ca este esentiala alegerea puterii potrivite a dispozitivului, iar pentru o locuinta de 30 de metri patrati, in care incaperea principala dispune de pana la 15 metri patrati, este suficienta puterea de 9.000 BTU. In schimb, pentru apartamentele cu doua camere, eventual cele care au bucataria si livingul deschise, va fi necesara o putere superioara, de circa 12.000 BTU. Cu toate acestea, pe langa puterea optima, clientii care cauta cel mai bun aer conditionat trebuie sa aiba in vedere si orientarea incaperii respective, daca patrunde soarele, cine isi petrece timpul in camera respectiva, cum este orientata mobila etc.

Ce trebuie sa stiu?

Aceste aparate de aer conditionat ne usureaza viata, iar datorita evolutiei tehnologice ne putem bucura de numeroase functii noi. In schimb, aceste dispozitive trebuie utilizate cu moderatie, intrucat, in caz contrar poate fi afectata sanatatea. Pentru a putea evita mai multe probleme, se recomanda ca spatiile sa fie racite periodic, astfel incat sa fie controlata si calitatea aerului, insa este esentiala si mentinerea temperaturii in jurul valorii de 23 de grade.

Mai mult decat atat, specialistii recomanda ca gradul de umiditate dintr-o incapere sa fie de pana la 70%, pentru mai mult confort. Nu trebuie omis faptul ca aceste aparate, pentru a functiona in cele mai bune conditii, trebuie sa fie verificate periodic de catre specialisti, iar pe aceasta cale se asigura si o durata mai lunga de viata.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *