Cele mai populare hatchback-uri sport in 2017

Nu exista masini acccesibile care sa propuna performante impresionante, mai bune decat hatchbackurile, iar ultimele generatii au propus imbunatatiri importante pentru soferi. O formula care a fost perfecta de peste 40 de ani si unul dintre primele modele ce a primit acest tratament este Volkswagen Golf GTI si cu toate ca au fost inainte autoturisme care sa se bucure de un motor mare pe o caroserie modesta, nimic nu se compara la acea vreme cu GTI-ul.

Modele din toate tarile

Cu toate ca initial Golf GTI se vindea doar in Germania, performantele sale au atras intregul continent si in scurt timp modelul a inceput sa fie vandut peste tot. In plus, si rivalii au decis sa intre in competitie, foarte populare fiind Ford Escort XR3, Opel Astra GTE sau Renault 5 Turbo. In schimb, costurile mari de intretinere, taxele si impozitele au reprezentat o problema importanta, motiv pentru care aceste modele nu au ramas populare decat pentru cei care si le permiteau cu adevarat. Astfel, in 2017, conform informatiilor celor de la Auto Express, cele mai cautate 5 modele sunt Ford Focus RS, Seat Leon Cupra, Honda Civic Type R, Ford Fiesta ST si Peugeot 308 GTi.

Topul este completat de Suzuki Swift Sport, BMW M135i, Volkswagen Golf GTI, Skoda Octavia vRS si Peugeot 208, dintre aceste modele putine fiind cele care se comercializeaza la noi in tara. In schimb, fiecare dintre aceste autoturisme dispun de diferite trucuri mecanice si electronice pentru a oferi cele mai bune performante soferilor. Problema principala ramane pretul, deoarece tarifele sunt destul de ridicate in cadrul acestui sector, iar cei care si le permit prefera sa achizitioneze variante mai luxoase si care sa asigure mai mult confort, precum modele propuse de trio-ul german Mercedes-Benz, BMW sau Audi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *