Ford investeste masiv pentru tehnologia masinilor care se conduc singure

Producatorul american Ford a anuntat astazi ca investeste 1 miliard de dolari pe parcursul urmatorilor cinci ani intr-o companie ce se bazeaza pe cercetarea inteligentei artificiale fondata de fosti angajati Google si Uber pentru a aduce modificari semnificative in domeniul auto. Aceasta investitie va face ca Ford sa devina actionar majoritar in cadrul ARGO AI, insa gigantul va opera independent, reprezentantii sustinand ca programul de dezvoltare al tehnologiei masinilor care se conduc singure se va combina cu sistemele software existente in prezent pe piata.

Fondatorii ARGO AI au pus bazele companiei in 2016, iar liderii Bryan Salesky si Peter Rander au fost cei care au condusi echipele acestui sector din cadrul Google si Uber. Astfel, echipa actuala include ingineri din cadrul Ford, care vor lucra pentru a crea noi platforme pentru autoturismele marcii si se asteapta ca primele unitati sa fie propuse publicului in 2021. Mai mult, software-ul creat va putea fi licentiat si catre alti producatori auto interesati.

Modelul Volvo

Sistemul Ford este similar celui anuntat in 2016 de Volvo si Autoliv pentru a dezvolta un software care sa poata fi folosit de Volvo, dar si de alte companii auto. Achizitia ARGO AI poate fi vazuta ca o restructurare a organizatiei si nu ca o investitie majora a companiei, este de parere Ramsey, care spune ca Ford incearca sa creeze un sistem foarte eficient, care sa lase in urma birocratia si sa rasplateasca angajatii pentru meritele lor.

Prin aceasta miscare, Ford isi dovedeste puterea si influenta pe care o are in cadrul acestui sector, iar modelele sale, foarte populare in Romania, vor putea schimba total domeniul auto, prin faptul ca soferii nu vor mai trebui sa fie preocupati de conducerea autovehiculului, devenind si ei, la randul lor, pasageri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *